• LaPol

Het Sprookje van Willy

Updated: Oct 9, 2019


Willy Bakker is een steengoede conversie copywriter voor vrouwelijke ondernemers. Dit betekent dat zij alles weet over de marketing achter je teksten en jou kan helpen je product of dienst te verkopen. Zij zorgt ervoor dat je van haar woorden niet alleen goede zin krijgt of er herkenning door ervaart, maar dat letters ook veel geld opleveren. Haar tagline is dan ook, “(samen) authentieke copy schrijven die maakt dat jij de ster wordt in jouw business.” Aan haar het sprookjespodium vandaag.

Wat ik heel belangrijk vind is de onzekerheid die zoveel vrouwen nog hebben, die zou ik weg willen toveren.”

Wat is je favoriete sprookje en waarom? “De kleine zeemeermin, de Disney versie. Dat was vroeger al mijn lievelingsfilm en ik vind ‘m nog steeds goed. Disneyfilms hebben altijd een moraal. Deze film gaat over je stem kwijtraken. Letterlijk maar ook figuurlijk. Ariël kan niet meer zijn en zeggen wie ze echt is. De Kleine Zeemeermin gaat vooral over je stem weer terug vinden in de wereld, en doen wat je hart je ingeeft. Dat is wat ik zelf ook aan het doen ben sinds ik 2,5 jaar geleden heb besloten om voor mezelf te beginnen.”

Dromer of realist? “Allebei. Ik houd van dagdromen. Dan mijmer ik over wat ik nog meer voor moois neer kan zetten om ondernemers verder te helpen in hun bedrijf. Ik droom over verre reizen maken. Over een eigen film of boek maken en over een inspiratie zijn voor anderen. Ik heb veel fantasie. Maar ik sta ook met beide benen op de grond en ik wil mijn dromen realiseren. Dus ik zet ook de benodigde stappen om die dromen uit te laten komen. Een van de laatste reisdromen die ik had was om naar Bali te gaan. Dat heb ik gedaan, voor het eerst in mijn eentje, dat was een hele ervaring.”

Met welk sprookjespersonage zou je graag bomen en waarover? “Met Rey uit Star Wars. Zij ontdekt haar krachten pas in de 7de film. Ik zou graag willen weten hoe zij haar krachten aanwendt om het goede te doen in de wereld. Ik zou ook wel met Severus Sneep uit de Harry Potter films willen babbelen. Ik zou hem willen vragen, “Hoe hij zo lang verborgen heeft kunnen houden dat hij Harry eigenlijk al die tijd beschermd heeft, terwijl hij altijd de vijand leek.” Hoe krijgt iemand dat voor elkaar? Is dat (ook) de kracht van de liefde? De rol van de vijand spelen, terwijl je dat eigenlijk niet bent, lijkt me namelijk alleszins ongemakkelijk.”

Als je kon toveren, welk probleem zou je direct uit de wereld helpen? “Oh heel veel problemen. Moet meteen denken aan het liedje van Herman van Veen, ‘Als ik kon toveren’. Wat ik heel belangrijk vind is de onzekerheid die zoveel vrouwen nog hebben, die zou ik weg willen toveren. Ik vind dat veel vrouwelijke ondernemers zich nog klein houden, niet voor zichzelf gaan staan, onzichtbaar blijven. Zelfvertrouwen zou ik ze graag mee willen geven en de boodschap, ‘Je bent goed zoals je bent’, zodat ze zich gehoord en gezien voelen. Het is zo zonde om je tegen te laten houden door je eigen angsten.”

Wanneer komt in jou de grote boze wolf naar boven? “Als vrouwen elkaar niks gunnen en er afgunst is wanneer een andere vrouw succes heeft. De meeste vrouwen vinden het al zo lastig om zichzelf te laten zien, en dan krijgen ze ook nog eens vervelende reacties en naar commentaar. Vaak durven de ‘commentatoren’ hun eigen licht niet te laten stralen. Zelf heb ik ook een aantal vriendschappen achter me moeten laten sinds ik mezelf aan het ontwikkelen ben. Ik kreeg van mensen die ik echt al heel lang ken ineens verwijten. ‘Je maakt nooit meer tijd voor me’ en ‘Je bent zo anders geworden’ bijvoorbeeld. Dat voelde niet goed. Het was niet zozeer afgunst misschien, alswel dat we geen match meer met elkaar waren op energetisch niveau. Het is soms een pijnlijk proces waar je doorheen moet als je groeit.”

Wat was in jouw leven een magisch moment? “Sowieso mijn reis naar Bali. Ik ging voor het eerst alleen op vakantie en ook nog naar de andere kant van de wereld. De ervaring was echt zo tof en liefdevol en ik heb daar het besluit genomen om voor mezelf te beginnen. Voordat ik ging was ik behoorlijk depressief, ik was ontslagen uit loondienst en wist niet precies wat ik wilde met mijn leven. Vanuit mijn WW-uitkering heb ik die reis gemaakt. Dat bracht zoveel nieuwe energie! Daardoor kon ik de knoop doorhakken om te gaan voor mijn droom: geld verdienen met schrijven. Mensen om mij heen geloofden daar niet in en raadden het me af. Dat ben ik veel tegengekomen in het leven, de ‘DOE HET NIET, WANT ANDERS-mentaliteit’ zeg maar. Misschien dat ik daarom nú juist zo gemotiveerd ben en er alles aan doe om wél te slagen. Mijn bedrijf wordt een succes, hoe dan ook. Ik ben ook niet meer depressief sinds ik gestopt ben te voldoen aan de verwachtingen van anderen.”

Wat is jouw sprookje voor deze wereld? “Een basisinkomen voor iedereen, dat niemand meer in armoede hoeft te leven. En dat vrouwen de kracht voelen om hun verhaal te delen met de wereld zonder dat ze bang zijn of zich tegen laten houden door vooroordelen, nare opmerkingen enz. En, dat de mensen die zich altijd anders dan anders hebben gevoeld – wat voor de meeste ondernemers geldt - gaan voelen dat ze niets aan zichzelf hoeven te veranderen. Ze zijn oké zoals ze zijn. Ik wil ze laten zien dat ze juist door compleet zichzelf te zijn, geld kunnen verdienen.”

www.willyswereld.nl

11 views0 comments

Recent Posts

See All