• LaPol

Het sprookje van Sirella

Updated: Sep 16, 2019


Sirella Dieteren (44) is onderneemster, fotografe en vormgeefster. Als ze niet creatief bezig is, houdt ze zich graag bezig met haar kippen, bijen en Bengaalse katten.


“ Verwonderd kijk ik terug hoe alles in mijn leven als een driedimensionale puzzel in elkaar is gevallen, zo mooi.”

Wat is je favoriete sprookje en waarom?

Ik zie mijn eigen leven als een sprookje. Ik weet zeker dat alles wat je zou willen of wensen zich mag ontvouwen. Ooit heb ik in een moeilijke periode een brief geschreven aan mezelf. Daarin stond mijn wensbeeld voor de toekomst. Toen ik 2 jaar in Limburg woonde kwam ik die brief weer tegen; die dateerde van 10 jaar daarvoor, ik was ‘m helemaal vergeten. Ik woonde en deed precies zoals ik het had opgeschreven. Dankbaar verwonderd was ik. Er is altijd meer in de wereld dan dat je ziet.

Dromer of realist?

Dromer, terwijl ik de realiteit altijd ernaast leg. Ik kan bijvoorbeeld uren lang dagdromen, creëren en nieuwe ideeën bedenken. Heerlijk, maar als ze bijvoorbeeld praktisch niet uitvoerbaar zijn laat ik ze ook weer helemaal los.

Met welk sprookjespersonage zou jij eens een boom willen opzetten en waarover?

Een van de wijzen uit de sprookjeswereld, iemand zoals Merlijn. Ik zou graag met ‘m bomen over het doel van mijn eigen leven. Daar heb ik nog wel vragen over. Wat kan ik nog toevoegen om nog meer bij mezelf te komen, en hoe kan ik dan als vanzelf een voorbeeld voor de ander zijn? En natuurlijk zou ik met hem filosoferen over hoe het Universum in elkaar steekt.

Als je kon toveren, welk probleem zou je uit de wereld helpen?

(Denkt lang na) Dat mensen meer in verbinding met zichzelf mogen komen én met het Universum. Dat wat groter is dan wij zelf. En de massaconsumptie, met name de wegwerpkant ervan. Het gaat om een stuk bewustwording: met welke intentie gebruik je de natuur. Doe je dat met respect of…?

Wanneer komt de heks in jou naar boven?

Eigenlijk altijd. De goeie hè. Ze is voor mij meer een magiër, de wijze vrouw, de sjamaan, de goede fee. Ze mag elke dag met me mee reizen, want ze is wijs en kan genezen. Het woord ‘heks’ heeft voor mij een hele andere lading, mijn heks is helend.


Welk moment in je leven was magisch?

(Pffff…) Heel mijn leven is een sprookje dus ja… Zeker als ik terug kijk hoe dingen zijn gelopen, dan zie ik mijn hele leven als magisch. Er zijn heel veel mooie momenten, met wonderen, met ups en downs vol leermomenten. Verwonderd kijk ik terug hoe alles in mijn leven als een driedimensionale puzzel in elkaar is gevallen, zo mooi. Niets bestaat uit toeval, of alles. Dat is een nadenkertje hè. Sommige dingen vallen je gewoon toe. <3

Wat is jouw sprookje voor deze wereld?

Een betere connectie met onszelf. Een mooi gezegde erbij is, ‘Verbeter de wereld, begin bij jezelf’. Vind ik een heel cliché uitspraak maar het is in essentie wel waar. Als je jezelf beter begrijpt, dan zullen we elkaar beter begrijpen en de cycli van de wereld. Dan zou de massaconsumptie er ook niet zijn, we zouden veel meer mét de natuur leven en mét elkaar. Weet je, vervang ‘wereld’ maar door Universum. We zouden het Universum en de werking ervan beter begrijpen en wij, als mensen, zouden écht worden. We zouden veel meer gaan staan voor wie we werkelijk zijn. ‘We are the creators of our own beautifull world.’


www.lasirel.nl

4 views0 comments

Recent Posts

See All