• LaPol

Het sprookje van Marcel

Updated: Jun 24, 2019


Marcel van Kasteren (53) helpt anderen om hun dromen te realiseren. Als ondernemersadviseur gelooft hij in de kracht van zelfrealisatie.


“ Ik hou ervan om mezelf te testen. Uit geldingsdrang voel ik dan een soort killer instinct. ‘Ik ga die kleine Mars eens even de oren wassen’, denk ik dan.”

Wat is je favoriete sprookje en waarom? Nowhere in Africa, een film over aanpassingsvermogen in moeilijke omstandigheden en omgaan met andere culturen. Voor mij is het een sprookje omdat het me heel erg doet denken aan mijn tijd in Afrika, ik heb daar vijf jaar gewoond. Dat was voor mij een geweldige tijd. Het was spannend, avontuurlijk en er werd een groot beroep gedaan op persoonlijke vaardigheden zoals: improvisatievermogen, geduld, creativiteit, flexibiliteit en doorzettingsvermogen.

Dromer of realist? Ik ben een realistische dromer.

Met welk sprookjespersonage zou jij eens een boom willen opzetten en waarover? Julia Roberts. Dat vind ik een hele mooie vrouw en een hele goede actrice. Ik zou graag willen weten waar ze haar acteertalent vandaan haalt. Dat is zo echt voor mij, niet gespeeld.

Als je kon toveren, welk probleem zou je uit de wereld helpen? Een actueel probleem zou voor mij zijn het kinderpardon, dat zou ik verruimen. Verder oorlog en geweld, zoals in Jemen en Soedan. Dat mensen elkaar naar het leven staan, om wat voor reden dan ook: ideologie, ras, religie. Kappen ermee. Make love not war. Wanneer komt de grote boze wolf in jou naar boven? Als ik voor een fysieke uitdaging sta. Dan komt er een soort adrenaline kick naar boven en wil ik mezelf bewijzen. Laten zien dat ik de uitdaging aan kan. Ik hou ervan om mezelf te testen. Uit geldingsdrang voel ik dan een soort killer instinct. ‘Ik ga die kleine Mars eens even de oren wassen’, denk ik dan.

Welk moment in je leven was magisch? De geboortes van mijn kinderen, ik heb er vier. (lacht)

Wat is jouw sprookje voor deze wereld? Ik zou willen dat mensen wat zachter en gevoeliger werden. Wat meer geduld, begrip en empathie zouden laten zien. Ik denk dat dan heel veel problemen kunnen worden opgelost. Te snel oordelen, dat doen we ook vaak, vooral via de sociale media.

www.starterscentrumlimburg.nl

16 views0 comments

Recent Posts

See All