• LaPol

Het sprookje van Kitty


Haar start als ondernemer was een magisch moment. Kitty Dijcks van Kitty’s Make-up Studio koos toen niet alleen voor zichzelf. Ze herschreef haar favoriete sprookje als kind.


“ Het is niet voor niets dat ik nu make-up artist ben en mensen mooier maak. Ik kan mijn hart en ziel erin leggen, want ik weet hoe mensen zich voelen als ze zich niet mooi voelen. ”

Wat is je favoriete sprookje en waarom? Ik vind heel veel sprookjes leuk maar een van mijn favorieten van vroeger is het lelijke eendje. Dat sloeg natuurlijk op mezelf, als ik nu terug kijk was ik dat helemaal niet. Ik kreeg dat ingeprent vanuit mijn omgeving, en dat ben ik gaan geloven. Het is niet voor niets dat ik nu make-up artist ben en mensen mooier maak. Ik kan mijn hart en ziel erin leggen, want ik weet hoe mensen zich voelen als ze zich niet mooi voelen. Het is ook heerlijk om daar waardering voor te krijgen. Overigens heb ik ook altijd graag getekend en gefröbeld op school, daar ligt ook een link.

Dromer of realist? Van echte (dag)dromer ben ik overgestapt naar half half. 50/50. Vroeger was ik letterlijk en figuurlijk een dromer: staren in de klas was mijn ‘hobby’, ik kreeg niks mee van de les en viel vaak van mijn stoel. Nu vind ik het heerlijk om te dromen, maar ik laat mijn verstand er meer bij spreken; ik weet dat ik reëel in moet zijn in wat had kunnen zijn of wat nog kan zijn. Het is ook een ander soort dromen dan dagdromen wat ik nu doe.

Met welk sprookjespersonage zou jij eens een boom willen opzetten en waarover? Misschien die kleine van 7 in een klap… Het Dappere Snijdertje. Het gaat over een kleermaker met een bedrieglijke riem waardoor mensen denken dat hij een soort superheld is. Ik vind hem gewoon heel slim, het is een clever mannetje dat à la minuut een oplossing verzint voor problemen. Hoe doe je dat? Hoe bedenk je dat? Voor dat soort mensen heb ik veel bewondering, daar kan ik van leren.

Als je kon toveren, welk probleem zou je uit de wereld helpen? Dan zou er geen armoede meer zijn. Hoewel niet elke vorm van armoede weg hoeft. Je kunt arm zijn en toch gelukkig. Er is een mooie anekdote van een Afrikaanse visser die een heel eenvoudig leven leidt. Een rijke man raadt hem aan om te investeren in hengels, boten, personeel enz. Als de Afrikaanse man vraagt, ‘waarom hij dat zou moeten doen’, is de crux: om tijd over te houden om te vissen. De man ziet hier de zin niet van in, het is immers wat hij al doet. Daarnaast zou er geen kinderleed meer zijn. Als make-up artist zet ik me regelmatig in voor goede doelen, kleine integere fondsen, met name bestemd voor kinderen. Zo schmink ik elk jaar in de kindervallei van het Ronald McDonald huis. Ik zorg dat de kinderen een leuke dag hebben, en de ouders.

Wanneer komt de grote boze wolf in jou naar boven? Bij onrecht, op wat voor manier dan ook. Eigenlijk word ik helemaal niet snel boos, ik ben heel geduldig. Ik geef snel mijn grenzen aan. Als iets niet lukt kan ik wel even schelden, tegen mezelf dan. En ik kan geïrriteerd zijn als ik geen gelijk krijg en wel denk dat ik gelijk heb. Dan denk ik, ‘Zie je dat nou niet?’.

Welk moment in je leven was magisch? Er waren veel magische momenten in mijn leven. Bijvoorbeeld toen ik mijn partner tegen kwam, toen ik zwanger was. Maar het moment waar ik nu aan denk is een moment dat ik voor mezelf koos, in de zomer van 2005. Ik heb toen de keuze gemaakt om mijn baan op te zeggen, ondanks dat mijn partner werkeloos was. Voor dat moment durfde ik dat niet, daarna ben ik echt gaan doen wat ík leuk vind. Daarom is dat moment voor mij toch het meest magische.

Wat is jouw sprookje voor deze wereld? Dat iedereen eerst eens even bij zichzelf gaat kijken voordat hij of zij iemand anders veroordeeld. Dat zie je vooral: op internet, op Facebook enz. Mensen zien iets, trekken daar hun conclusie over, spuien, gooien hun mening er boven op. Als iemand op een bepaalde manier iets zegt vraag ik me altijd af: “Waarom?”. Tegenwoordig nemen mensen bijna alleen nog dingen aan in plaats van het te checken en te onderzoeken. Dat vind ik jammer.

www.kittysmakeupstudio.nl

12 views0 comments

Recent Posts

See All