• LaPol

Het sprookje van Juliette


Juliette Hoogmans (47) is bewustzijnscoach, healer en ondernemer. Met Let Your Soul Shine laat ze particulieren weer volop stralen en brengt ze opnieuw bezieling in het onderwijs.


“ Onze creatiekracht is ongekend. De Miljon Dollar Question is: ‘Wat gaan we ermee doen?’.”

Wat is je favoriete sprookje en waarom? Vaiana vind ik wel echt een mooi verhaal. Dat is een animatiefilm van Pixar over een Hawaiaans meisje dat door de angsten van haar voorouders wordt beperkt. Maar ze heeft zo’n groot verlangen in zich dat ze toch haar eigen hart volgt, en ja natuurlijk komt het goed op het eind. Wat me zo raakt is dat ze besluit het avontuur aan te gaan terwijl iedereen haar ervan wil houden. Ze volgt de roep van haar ziel, prachtig.

Dromer of realist? Dan zit ik op ‘nul’ - in het midden bedoel ik - als die twee begrippen een as zouden vormen. Ik ben te nuchter om echt een dromer te zijn. Maar ik kijk wel en zie ook buiten de kaders van de gekende realiteit en van wat wij denken dat mogelijk is. Ik geloof bijvoorbeeld wel in wonderen, omdat ik ze heb zien gebeuren. Ik denk dan vooral aan wonderlijke genezingen. Ons zelf-helend vermogen is zo groot, als dat wordt geholpen is er veel mogelijk. Zelfs het onverklaarbare, dat wat wij niet durven te verklaren. We zouden ons niet onderuit moeten laten halen door ons eigen beperkte denken. Ik moet ook ineens denken aan de film Field of Dreams met Kevin Costner. Hij speelt daarin Ray Kinsella, een maïsteler uit Iowa die een stem hoort die hem opdraagt om op zijn velden een honkbalterrein in te richten. ‘Built it and they will come’, zegt de stem op een gegeven moment. Dat doet hij en dan gebeurt er iets magisch. Onze creatiekracht is ongekend. De Miljon Dollar Question is: ‘Wat gaan we ermee doen?’.

Met welk sprookjespersonage zou jij eens een boom willen opzetten en waarover? Misschien niet meteen een sprookjesfiguur maar met Donald Trump. Wat mij ontzettend interesseert is waar hij zo bang voor is. Waardoor wordt hij gedreven? Waarom doet hij wat hij doet? Achter al die bravoure zit vast een bang kind, dat zou ik wel willen ontdekken en ontmoeten.

Als je kon toveren, welk probleem zou je uit de wereld helpen? Mag ik er dan maar één? (lacht). Het niet bewust, schaapachtig volgen van wat er wordt voorgekauwd. Wat mij betreft is er niks zo gevaarlijk als dat. Ik hoorde vandaag dat ze Facebook aan banden willen leggen vanwege al het nep nieuws dat er verspreid wordt. Dat betekent ook dat de regering je vertelt wat je wel en niet mag weten, dat vind ik echt zorgelijk. Veel mensen beseffen ook niet meer dat we altijd een keuze hebben. Ze zijn bezig met overleven, ze zitten gevangen in het systeem. Als we daar eens iedereen uit zouden bevrijden, dan zouden er fantastische dingen kunnen gebeuren! Jaren geleden was er een experiment met verkeersborden, ik geloof in Groningen, in die contreien. Daar hebben ze in een dorp alle verkeersborden weg gehaald. Daar gebeurden geen ongelukken meer. Waarom? Mensen moesten nu zelf nadenken en zelf verantwoordelijkheid nemen. Weet je, we zijn slim genoeg. Geef ons een uitdaging, stimuleer ons om na te denken, geef ons het vertrouwen en een hoop problemen zouden er niet meer zijn.

Wanneer komt de heks in jou naar boven?

Oeehhh… Als ik zie dat iemand een ander onrecht aandoet. Daar kan ik niet tegen. Working on that one. Die heks mag zich ook laten zien als het over mezelf gaat namelijk, dan kom ik nog te weinig in opstand.

Welk moment in je leven was magisch? Simpel. De geboorte van mijn kinderen.

Wat is jouw sprookje voor deze wereld?

Live and let live. Of zoals John Lennon zong: ‘Imagine all the people…’ Als jij gelukkig bent en lekker in je vel zit, kun je meer verdragen. Je oordeelt minder. Verdraagzaamheid begint met persoonlijk geluk. Weten wie je bent, wat je wilt, en dankbaar zijn voor dat wat er ís. Ik ga er vanuit dat wanneer je lekker in je vel zit, je andere keuzes maakt. Het wil ook niet zeggen dat je geen grenzen meer zou (mogen) trekken maar je zou ze op een andere manier trekken, puur omdat je gelukkig bent.

www.juliettehoogmans.com

35 views0 comments

Recent Posts

See All