• LaPol

Het sprookje van Joyce

Updated: Jun 24, 2019


Joyce Scheijen (28) is nog maar net gestart als ondernemer. Joy, pure vreugde, is wat zij de wereld wenst. That's you and me baby, just being happy.


“Pas toen de gal eruit was en de pijn aanhield, begon het te dagen dat mijn galstenen issue psychosomatisch was. Hoe kon ik pijn hebben aan een orgaan dat er niet meer was?”

Wat is je favoriete sprookje en waarom? Sneeuwwitje, ik herken me in haar. Ook zij wil haar mooiste leven waarmaken. Ze wordt daarbij geholpen, door de dwergen. Ze wordt daarbij ook tegen gewerkt, door haar stiefmoeder alias de ‘heks’. Zo gaat het in het echte leven ook.

Dromer of realist?

Is het gek als ik allebei zeg? Ik kan heel goed dromen, als ik in het bos loop, in bad of in bed lig. Dan droom ik over mijn mooiste huis, mijn mooiste baan, mijn mooiste relatie (die ik al heb) enz. Maar ik vraag me ook af, ‘Wat is mogelijk?’, ‘Is wat ik wil realistisch?’. Dan maan ik mezelf tot rust. Ik ben een harde werker en weet dat ik dingen stap voor stap moet doen, maar als de dromer er niet was zou ik bijvoorbeeld geen stappen richting ondernemerschap hebben gedaan. De dromer staat voorop voor mij.

Met welk sprookjespersonage zou jij eens een boom willen opzetten?

Mag het ook een echt iemand zijn? Dan kies ik namelijk Chantal Janssen. Ik vind haar super leuk, omdat ze van alles doet en daar heel goed in is. Ze heeft veel humor, doet alles met een glimlach. Zij is zó succesvol, ik vind haar een grote inspiratie en wil haar geheim weten! Als je kon toveren, welk probleem zou je uit de wereld helpen? Dan zou ik ervoor zorgen dat mensen stoppen met oordelen. Dat we elkaar meer gaan gunnen. Elkaar meer met liefde en vanuit geluk benaderen en behandelen. Wanneer komt de heks in jou naar boven? Bij onrechtvaardigheid en wanneer ik mensen hoor oordelen over iemand. Dan denk ik, ‘Je weet niet wat die persoon meegemaakt heeft.’ Met mijn vriend kan ik ook in verhitte discussie belanden en heel fel worden. Dat is ook gaaf, dat wij dat kunnen met elkaar. Daar leer ik ook veel van.

Welk moment in je leven was magisch? (Geraakt). Toen op mijn 30ste mijn gal eruit ging bij een operatie. Bijna 15 jaar heb ik last gehad van galstenen. Dat was voor mij onbewust een overlevingsmechanisme, ik heb er heel veel pijn door gehad. Telkens als er iets was waar ik bang voor was en zenuwachtig van werd, kreeg ik pijn. Pas toen de gal eruit was en de pijn aanhield, begon het te dagen dat mijn galstenen issue psychosomatisch was. Hoe kon ik pijn hebben aan een orgaan dat er niet meer was? Dat was echt zo’n eyeopener en tegelijkertijd markeerde het een moment van verwarring en was het de opstap naar een latere burn-out, waarbij ik echt naar mijn gevoel toe moest. Gelukkig maar want ik ben vervolgens spiritueel ontwaakt en mijn leven is zó veranderd daardoor. Echt magisch.

Wat is jouw sprookje voor deze wereld? Dat mensen veel meer joy gaan beleven aan het leven! Veel meer vreugde en geluk. Het is mogelijk en ‘let’s be real’, wat is een leven zonder JOY?

www.joyfulness.net

8 views0 comments

Recent Posts

See All