• LaPol

Het sprookje van Astrid


Astrid van Vlodrop is een soort Nanny McPhee. Als onderneemster is ze Mevrouw Astrid, ze helpt gezinnen om thuis meer geluksmomenten te creëeren.


“ Soms is een droom veel mooier dan de werkelijkheid. Het dromen zelf is al genoeg om positief in het leven te staan en vreugde te voelen. ”

WAT IS JE FAVORIETE SPROOKJE EN WAAROM? Belle en het Beest. Dat is voor mij het lieve, dromerige meisje die er wel gewoon voor gaat. Ze zorgt voor haar vader, taak over van de vader weer naar buiten kan. Zodat hij naar buiten kan. Ze komt op voor haar vader. Ze ziet toch ook het mooie in het beest. Toch de opoffering die ik zelf doe voor mijn kinderen, daar ligt de grootste parallel. En dat beest… Het beest is dan toch het leven dat niet zo mooi is soms.. Soms is het leven niet mooi, en daar dan de schoonheid van inzien. Hen ook willen beschermen tegen het leven.

DROMER OF REALIST? Dromer. 100%. Ik kan over alles dromen, maakt niet uit wat. Ik heb mijn leven al voor gedroomd, het leven van mijn kinderen al. Ik kan daar helemaal in opgaan. Wat ze zouden kunnen worden, hoe ze in het leven kunnen staan, over hun geluk en over mijn eigen geluk en leven. Soms is een droom veel mooier dan de werkelijkheid. Het dromen zelf is al genoeg om positief in het leven te staan en vreugde te voelen.

MET WELK SPROOKJESPERSONAGE ZOU JIJ EENS EEN BOOM WILLEN OPZETTEN EN WAAR ZOU JE HET DAN OVER HEBBEN? Sowieso een van de boze heksen of stiefmoeders, en wat hun nou zo boos maakt. Waarop en waarom ze boos zijn.

ALS JE KON TOVEREN, WELK PROBLEEM ZOU JE UIT DE WERELD HELPEN? Dat iedereen gelukkig zou kunnen zijn. Meer geluk. Dan ziet de wereld er toch een stuk zonniger uit, is alles leuker. Dan zouden mensen veel meer voor elkaar over hebben, beter samen kunnen werken. Dan zouden we veel liever voor elkaar zijn.

WANNEER KOMT DE HEKS IN JOU NAAR BOVEN? Sowieso eens per maand. (lacht). Dan voel ik haar al aankomen en ik weet dat ik het niet ben maar dat het die heks is. Dan heb ik oprecht medelijden met mijn man want dan gaan er gewoon koppen rollen. De grootste draak die mogelijk is, je voelt haar gewoon komen en kan er niks aan doen. Een hoofd moet ik er gewoon afgebeten hebben. Arme mannen, ze beginnen al op het kruisje van de kalender te letten. Emotionele spierballen ontwikkelen, ze wennen eraan…

WELK MOMENT IN JE LEVEN WAS MAGISCH? Heel cliché, iets magischer bestaat er niet voor mij: de geboorte van mijn 3 zonen! 20, 17 en 10 jaar. Ik vind het ook heel leuk om zonen te hebben. Ik ben gewoon een jongensmoeder. Met jongens kon ik alles doen, bij de scouting, de zwemles. Meisjes waren vaker draken. De jongens kunnen bij mij potten breken. Voor jongetjes is de moeder vaak ook ‘alles’. Stukje bewondering.

WAT IS JOUW SPROOKJE VOOR DEZE WERELD? Dat iedereen het geluk in zichzelf kan vinden; het geluk komt niet van buitenaf maar uit jezelf. Dat je zelfs op een druilerige regendag de zon kan zien schijnen.

www.mevrouwastrid.nl

Foto: La Sirel - Creatieve Fotografie & Design

3 views0 comments

Recent Posts

See All